skip to Main Content
Lördag Den 19 Mars Inviger Blå Bandet En Ny Butik I Gamla Stan

Lördag den 19 mars inviger Blå Bandet en ny butik i Gamla Stan

You are an Angel är en presentbutik som kommer att sälja bland annat konsthantverk och presentartiklar från etablerade konsthantverkare och designers men också produkter som tillverkats i Blåelds hantverksverksamheter.

Överskottet från försäljningen kommer att gå till stöd för våra förebyggande ungdomsverksamheter som t.ex Livets Kappsäck och Tjejhuset. Genom vår insamlingsstiftelse Blå Kors Sverige stöder vi också Blue Cross Youth Centre i Kisumu, Kenya och deras arbete för att ge gatubarn en värdig uppväxt.

Butiken drivs av Södertörns Blåbandsförening och kommer även att fungera som en plats att sprida information om Blå Bandets verksamheter.

Södertörns Blåbandsförening hälsar alla hjärtligt välkomna till Västerlånggatan 45 i Gamla Stan på lördag den 19 mars mellan kl. 11-15 för att handla något fint till stöd för många av de barn som har det svårt.

Vi är glada och mycket stolta för att få möjlighet att sälja Lotta Holmgrens unika konstverk

Lotta Holmgren Skulptur

Lotta använder sig av sjödränkta, naturformade trästycken som ”dukar” för sin konst. Det är träets naturliga former som väder, vind och vatten med tidens tand har format. En viktig del i Lottas konstverk är de miljövänliga naturfärgerna som hon blandar själv med bl. a jordpigment och linolja. Under årens lopp har Lotta utarbetat en metod som tar minst ett år för att konservera och färdigställa konstverken.

Vi är också glada att få bli återförsäljare av skulpturerna från Think Outside

Think Outside Three blind Mice
Plåtdjuren är handgjorda av bland annat återvunna oljefat och har alla en egen unik färg och form. Djuren är otroligt roliga och sprider stor glädje för alla som ser dem. En idé som den australiska designern Aaron Jackson står bakom.

Blå Bandet logga

Södertörns Blåbandsförening har arbetat mot skadligt bruk av alkohol och andra droger sedan 1900 under devisen Nykterhet behöver du aldrig ångra.

Lasse Reuterberg

Ordförande i Södertörns Blåbandsförening samt verksamhetschef för Blåeld.

Back To Top
×Close search
Sök