skip to Main Content
Blå Bandet Ger Nytt Hopp För Gatubarn I Kenya – En Reserapport Av Lasse Reuterberg

Blå Bandet ger nytt hopp för gatubarn i Kenya – en reserapport av Lasse Reuterberg

Att varje dag ständigt leta efter något att äta eller sälja. Att inte ha en familj att gå hem till och inte ens ha tak över huvudet, är vardag för tusen och åter tusentals barn runt omkring i världen. En tillvaro där missbruket är den enda trösten.

Missbruket av alkohol för de vuxna och sniffning för barnen är därför mycket utbrett i många afrikanska länder. En situation som alkoholindustrin varit med och skapat och som de ser som en stor utvecklingspotential.

Kisumu-kenya-3

Internationella Blå Korset, som Sveriges Blåbandsförbund är medlem i, arbetar för att hjälpa och bistå barn och familjer i hela världen. I Kisumu, Kenya finns en sådan verksamhet och den heter Blue Cross Youth Center. Jag hade förmånen att besöka dem för ett år sedan och det blev en omtumlande resa och ett uppvacknande över hur extremt svårt många, främst barn har det alldeles nära de platser vi normalt ser på våra semesterresor.

Läs fortsättningen av reportaget…

Blå Bandet Insamling gatubarn

 

Back To Top
×Close search
Sök