skip to Main Content
Hjälp Oss Stödja Blue Cross Youth Centre Och Deras Arbete För Gatubarn I Kenya

Hjälp oss stödja Blue Cross Youth Centre och deras arbete för gatubarn i Kenya

Alkohol splittrar familjer, barn hamnar på gatan

Livet som gatubarn är svårt för oss att förstå. Att inte ha en familj som skyddar och ger tröst. Att inte ha mat för dagen och endast en kartongbit att skyla sig med mot nattkylan är vardag för hundratals gatubarn i Kisumu, tredje största staden i Kenya.

För att klara hungern och kylan börjar barnen snart att bruka droger och främst är det sniffning som blir barnens drog eftersom den är billig och lätt att komma över.

Blue Cross Youth Center söker upp dessa barn och försöker återförena dem med sin familj. På centret får barnen äta sig mätta, får rena kläder och en riktig säng att sova i. Sedan avgiftas barnen och får tillbaka en struktur på livet. Ett arbete som tar lång tid och är mycket tålamodsprövande. Parallellt med det ingår även familjen i programmet och där är största utmaningen att få bort alkoholen inom familjen. Innan familjen är alkohol- och drogfri får barnen inte komma hem.

Ett fantastiskt arbete som utförs av Blå Korsets personal och idag ingår 250 familjer i programmet. Förutom alkohol och drogarbetet så stöttas familjen även med pengar till kläder, böcker med mera så att barnen kan gå i skolan. 

För att klara detta fantastiska arbete krävs pengar och stöd från oss.

Centret får idag stöd ifrån Världens Barn, IOGT-international och inte minst från oss i Blå Bandet.

Hjälp oss att stödja detta fantastiska arbete för några av de barn som har det riktigt svårt genom att skänka en slant till Blue Cross Youth Center i Kenya genom insamlingen ”You are an Angel”. Som tack för ditt stöd får du ett pärlarmband med samma text som visar att du stödjer kampanjen och förstår  fördelarna med ett liv utan alkohol.

Tack för ditt bidrag. You are an Angel.

Ditt bidrag sätter du in på Bankgiro 588-6163, Blå Kors Sverige genom Södertörns Blåbandsförening.

Läs mer om insamlingen på www.blakors.se

Blå Bandets hjälparbete för gatubarn i Kenya

Lasse Reuterberg

Ordförande i Södertörns Blåbandsförening samt verksamhetschef för Blåeld.

Back To Top
×Close search
Sök