skip to Main Content
Veckolångt 25-års Jubileum På Princess Hall Med Artister Och Föreläsare

Veckolångt 25-års jubileum på Princess Hall med artister och föreläsare

För 25 år sedan köpte Blå Bandet Princess Hall vid Engelska Kyrkan. Med start den 14 september firar vi händelsen med en vecka av föreläsningar, musik och konst. Kaffeservering och fritt inträde hela veckan.

Anton Hjärtmyr

Måndag 14 september kl 18.00: Vernissage med konstnären Anton Hjärtmyr.

“Jag arbetar främst med måleri och teckning. Min arbetsprocess är oftast snabb och spontan och jag inspireras bland annat av serie- och graffitikultur. Jag är intresserad av att skapa absurda situationer som ofta är komiska och lekfulla”.

Hillevi WahlTisdag 15 september kl 18.00: Föreläsning med författaren och journalisten Hillevi Wahl.

Hillevi Wahl är författare, krönikör, trebarnsmamma, alkisbarn, före detta matmissbrukare, numera militärträningstokig och orienteringstävlande och mästare i förändring.

 

Benny Haag

Onsdag 16 september kl 18.00: Teaterföreläsning med skådespelaren Benny Haag.

Skådespelare, föreläsare och författare. Gick Teaterhögskolan i Stockholm 1985-88. Gjorde succé i tv-serien Xerxes, som vann Expressens tv-pris 1988. Blev anställd på Dramaten hösten 1988 och blev kvar till 2002.

 

Michael Lundh

Torsdag 17 september kl 18.00: Föreläsning med före detta polisen Mikael Lundh.

“Jag lämnade polisen 2005 efter 26 år i yrket. Som polis arbetade jag inom norrmalmspiketen och sedan med att motverka ungdomsbrottslighet i Stockholm. Jag är mycket tacksam för mina polisår som jag i dag har stor glädje av.

Millenium författaren Stieg Larsson tog in mig i stiftelsen Expos styrelse 2001.Där arbetade jag i tio år att förebygga rasism och främlingsfientlighet”.

 

Stockholms Blåbandsungdom

Fredag 18 september kl 18.00: Stockholms läns Blåbandsungdom ordnar ungdomshäng med bio och alkoholfri bar.

 

Jan Johansen

Lördag 19 september kl 17.00: Konsert och bokprat med artisten Jan Johansen.

Jan Johansen inledde sin karriär i coverbandet Off Duty. 1993 klev han för första gången in på listorna med Lost In Paradise även om det bara var duettpartnern Erika som syntes på singelns omslag. Tack vare Se På Mej kom sedan det stora genombrottet 1995. Det blev som bekant seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Se På Mej låg på Svensktoppen i 30 veckor varav 15 av dem i topp. Debutalbumet sålde i 160.000 ex.

 

 

Back To Top
×Close search
Sök