skip to Main Content
Sveriges Radio: Fas 3 Fasas Ut

Sveriges Radio: Fas 3 fasas ut

Lagom till sensommarvärme och kräftskivor tycker Sveriges Radio det är dags att påminna oss om hösten som komma skall. Ämnet: avvecklingen av fas 3.

Seriös research om hur fas 3 fungerar i praktiken innefattar nu för tiden ofta ett besök hos Blåeld, varför lyssnarna får höra två röster därifrån i inslaget.

Sarah Melinder är fas 3-deltagare hos Blåeld. Hon ser regeringens planer för avvecklingen som en välkommen chans att bättra på sina studiemeriter:

– Det är en väldigt bra möjlighet för mig att fortsätta få någon utbildning.

Oaktat Sarah Melinders förhoppningar om att kunna stärka sin ställning på arbetsmarknaden med hjälp av ett års utbildning, är Blåelds verksamhetschef Lasse Reuterberg skeptisk till tanken på extratjänster och studier som universalmedicin för deltagarna i fas 3:

– För en mindre grupp, 10-15-20 procent kanske i den totala summan, så kanske det här är jättebra – men för den stora massan är det en ickefråga. Vi har arbetslösa hos oss som varit arbetslösa i 20 år – att få ett extrajobb inom äldrevården är inte lösningen på deras problem.

Sveriges Radio: Fas 3 fasas ut

Jörn Bäckström

Redaktör för Blåeld Medias omvärldsbevakning. Universitetsexamen i systemvetenskap. Akademiska studier i psykologi och filosofi, företagsekonomi och IT-management. Yrkeserfarenhet från arkiv, bibliotek och museum. Frilansat för Svenska Dagbladet och Lidingö Tidning. Överlevare och ögonvittne.

Back To Top
×Close search
Sök