skip to Main Content
Pro Cive Hjälper Arbetslösa Att Förstå Reglerna Hos Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten Och Försäkringskassan

Pro Cive hjälper arbetslösa att förstå reglerna hos Arbetsförmedlingen, socialtjänsten och Försäkringskassan

Vi vet alla hur snacket kan gå vid fikabordet:

Hur f-n kan dom göra sådär, jag fattar inte! Jag fick avslag på min ledighetsansökan av socialen, fastän arbetsförmedlingen sagt OK!

Som arbetslös är det mycket nya regler och förordningar man förväntas lära sig. Ingen talade om för mig att jag kunde ta ”ledigt” från mitt arbetssökande som arbetslös, till exempel, det fick jag reda på först när jag kom till Blåeld efter flera års arbetslöshet med den dagliga, gnagande oron över att inte räcka till vid min nästa ansökan om jobb, och aldrig fick man koppla bort jobbsökandet och bara vara ”ledig” och tänka på annat! Men det fick man ju, jag visste bara inte om det!

Myndigheterna jobbar ibland efter för oss lekmän helt obegripliga regler och lagar och förordningar. Många på min arbetsplats, Framtid I Arbete och Popcorn Service Center, hade en rad frågor om bland annat samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten och Försäkringskassan, frågor jag inte kunde svara på. Gunnar Liljegren från Pro Cive hade dock svar på många av deltagarnas frågor och de av oss som talar arabiska fick allting tolkat till arabiska av Leila Syriani, projektledare i Blåeld Akademien.

Gunnar Liljegren föreläser

Numera är snacket runt fikabordet ännu mera intensivt! Men nu vet de flesta mycket bättre vad de talar om! Kunskap är makt sägs det ju, kanske gäller det även omvänt? Att okunskap är vanmakt! Ge dina medarbetare/deltagare chansen att vända vanmakt till kunskap! Procive kan mycket väl vara den lilla knuff de behöver i rätt riktning.

Pro Cive är ett projekt inom Blåelds verksamhet som har som mål att hjälpa deltagare att tolka och förstå alla lagar och regler som berör Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialen och rättsväsendet. Tanken är att de som behöver hjälp skall få hjälp till självhjälp och sedan själva ge samma hjälp till självhjälp till andra deltagare så att kunskapen sprids.

Välkommen att prata med Gunnar. Han har en öppen tid på onsdagar kl 09.00-11.00, då han tar emot frågor och ger råd, tips och hjälp.

Projektledare
Gunnar Liljegren
072 009 53 19
gunnar.liljegren@procive.se

Johannes Hacker

Gammal trött gubbe i keps som arbetar socialt i ett socialt företag. Demokrati kräver arbete och arbete för alla ger en demokratisk framtid.

Back To Top
×Close search
Sök