skip to Main Content
Popcorn Remake Har Samlat In 18 000 Kr Till Vårt Hjälparbete För Gatubarn I Kenya

Popcorn Remake har samlat in 18 000 kr till vårt hjälparbete för gatubarn i Kenya

Det här är fantastiskt roligt och vi är mycket tacksamma för alla som har bidragit genom att köpa ett av våra julhjärtan säger Martha Podell, projektledare för Popcorn Remake.

Vår insamlingsstiftelse Blå Kors Sverige kommer att förmedla de insamlade pengarna till Blue Cross Kenya och deras projekt för att hjälpa gatubarn i Kisumu, Kenya.

01-gatubarn-hem

Läs mer om projektet i följande reseberättelse av Lasse Reuterberg: Gatubarn i Kenya får hjälp att hitta hem

Hur insamlingen gick till

Martha Podell blev kontaktad av Andreas Thorell från Stockholms Stadsmissions Infoshop på Klarabergsgatan i Stockholm för att delta som leverantör av Fair Trade/sociala produkter till deras butikssortiment.

Efter flera möten med visning av olika produkter blev Andreas övertygad om att han kunde sälja mycket av Popcorn Remakes julhjärtan. Ett väldigt givande samarbete inleddes och denna produkt blev storsäljaren i butikens julförsäljningen.

Stockholms Stadsmission Infoshop

Martha började producera 250 stycken hjärtan med hjälp av duktiga deltagare i ett samarbete mellan Blåeld Media, Popcorn Remake och Blåeld Alby. Samarbetet omfattade inte bara de ca 250 stycken julhjärtan, men också etiketter och infoblad, dekorerade utställningsmontrar, skyltar till butiksexponeringen och de fina små virkade blommor som syddes på varje hjärta. Totalt såldes över 200 hjärtan och det insamlade beloppet blev SEK 18 160:-

Besök gärna vår gåvoshop på Popcorns hemsida om du också vill bidra till vårt hjälparbete i Kenya.

Läs mer om projektet i Kisumu, Kenya på hemsidan för Blå Kors Sverige

Back To Top
×Close search
Sök