skip to Main Content
Våra 10 Mest Lästa Nyheter 2014

Våra 10 mest lästa nyheter 2014

2014 var ett spännande år för Blåeld med verksamheten i snabb utveckling och förändring. Blåeld deltog även i år med två seminarier i Almedalen och medverkade även ett flertal gånger i riksmedia. Nedan följer de populäraste inläggen år 2014:

1. A-kassa eller inte A-kassa? – Johannes Hacker förklarar hur a-kassan fungerar och varför det är viktigt att gå med.

2. Valet 2014 – vad ska Socialdemokraterna göra åt arbetslösheten om de vinner? – Intervju med Socialdemokraternas Ylva Johansson (mars 2014)

3. Åtta av tio i sysselsättningsfasen inte anställningsbara – Intervju från 2013 med Lasse Reuterberg om Blåelds rapport Leder det till jobb då? som beskriver hälsotillståndet hos långtidsarbetslösa.

4. Om fas 3, socialt företagande och Arbetsförmedlingen i omvärldsbevakningen vecka 4 – Blåelds omvärldsbevakning publiceras varje vecka med länkar till utvalda nyheter inom Blåelds verksamhetsområden.

5. Leder det till jobb då? – Blåelds rapport är en sammanställning från de kartläggningssamtal som görs med samtliga nya deltagare, de mittsamtal som görs med deltagarna samt handledarnas samlade erfarenheter.

6. Det är viktigt att vi berättar om de fördelar som finns med Fas 3 – samtal med Lasse Reuterberg – Videosamtalet handlar om Blåelds två seminarier under Almedalsveckan: Vad vill oppositionen göra med Fas 3?  med Ali Esbati (V) och Hur mår alla dessa långtidsarbetslösa?.

7. Intressant, angeläget och tillfredsställande. Blåeld som aktör i civilsamhället – Med denna artikel om Blåeld som aktör i civilsamhället avslutar Blåeld Media den serie som inleddes med Civilsamhället – en introduktion och fortsatte med Omvärldsbevakning special: Civilsamhället.

8. SVT intervjuar Lasse Reuterberg på temat ”Fas 3 – en miljardindustri” – Blåeld används som ett exempel på en ideell förening som verkar i den sociala ekonomin. I reportaget intervjuas Lasse Reuterberg. Vi får också se intervjuer med deltagare och arbetsledare från två av Blåelds verksamheter.

9. När slut fas 3? Del 2 – om extratjänster, anordnarbidrag och integration – Krönikorna kommenterar olika aspekter av avvecklingen av fas 3, utifrån vad som står skrivet i budgetpropositionen för 2015 samt reaktioner i media på denna.

10. Allmänpolitisk debatt i riksdagen – ledamot Désirée Pethrus (KD) berättar om sitt besök på Blåeld – I sitt anförande inför bland annat arbetsmarknadsminister Ylva Johansson berättar Désirée om sitt möte med personer som gått från lång sjukskrivning eller arbetslöshet till ett värdigt liv med jobb och gemenskap hos Blåeld. Se videoinspelningen av anförandet.

Back To Top
×Close search
Sök