skip to Main Content
Allmänpolitisk Debatt I Riksdagen – Ledamot Désirée Pethrus (KD) Berättar Om Sitt Besök På Blåeld

Allmänpolitisk debatt i riksdagen – ledamot Désirée Pethrus (KD) berättar om sitt besök på Blåeld

I sitt anförande inför bland annat arbetsmarknadsminister Ylva Johansson berättar Désirée Pethrus om sitt möte med personer som gått från lång sjukskrivning eller arbetslöshet till ett värdigt liv med jobb och gemenskap hos Blåeld.

Klicka nedan för att se sekvensen som handlar om Blåeld.

Här följer även ett texturklipp ur protokollet från Pethrus anförande:

Avslutningsvis, herr talman, besökte jag i fredags Blåeld – en fas 3-anordnare i Farsta strand. Där mötte jag flera personer som varit långtidssjuka och som nu har fått ett värdigt liv med jobb och gemenskap. De var mycket oroliga över att regeringen ska slopa fas 3. Regeringen ska också sänka anordnarbidraget från 225 kronor till 100 kronor per dag, vilket kommer att slå ut sysselsättningen och arbetsprövningsplatserna för några av våra svagaste på arbetsmarknaden.

På Blåeld talade man om att uppemot 10 000 personer som levt i utanförskap och nu fått en arbetsgemenskap riskerar att slås ut. Jag hoppas verkligen att arbetsmarknadsministern besöker flera fas 3-anordnare och lyssnar in vilket arbete som görs ute i landet innan hon skrider till verket efter årsskiftet.

Jag har med mig en broschyr som jag ska lämna över till arbetsmarknadsministern. Jag hoppas att hon inte viftar bort den.

Här är en länk till hela tisdagens allmänpolitiska debatt.

Klicka på talarlistan i högerkanten invid bilden, så kommer man till den riksdagsledamoten i aktuellt anförande eller replik. De är lagda kronologiskt allt eftersom de framträder i talarstolen, så samma namn återkommer löpande under debatten, vart efter ledamöterna tycker de har något slagkraftigt att säga.

This Post Has 2 Comments
 1. Hon pratar hela tiden om fd sjuksrivna som fått jobb och gemenskap. samt vilket arbete som görs ute i landet. Men då är min fråga Hur många har LÖN, semester och löneförmåner?

  1. Alla anställningar hos oss följer Unionens kollektivavtal. Det gäller allt, som semesterersättning, försäkringar o.s.v.
   Det betyder också att vi betalar högre lön än vad deltagare som får arbete inom en kommun får idag och vad de nu föreslagna extrajobben verkar komma att ge.
   Nu riskerar tusentals anställda som tidigare varit arbetslösa, att bli av med jobben om regeringens förslag går igenom. Ett dåligt byte om de nu överhuvudtaget får del av de föreslagna extrajobben. Att bli av med ett s.k. riktigt arbete för att i bästa fall få ett ett-årigt extrajobb till betydligt lägre lön och som inte är a-kassegrundande.
   Med vänliga hälsningar
   Lasse Reuterberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Back To Top
Close search
Sök