skip to Main Content
Riksdagsledamot Désirée Pethrus (KD) På Besök Hos Blåeld

Riksdagsledamot Désirée Pethrus (KD) på besök hos Blåeld

Désirée Pethrus som är ledamot i arbetsmarknadsutskottet har besökt Blåeld i Farsta för att sätta sig in i hur vårt arbete med långtidsarbetslösa fungerar och hur det skulle påverkas av regeringens planer på att lägga ner fas 3.

Blåelds verksamhetschef Lasse Reuterberg redogjorde för sin bedömning att mellan 5 000-10 000 arbetstillfällen riskerar att försvinna i hela landet om regeringens planer genomförs. I Blåelds fall handlar det om 25 personer från de mest utsatta grupperna på arbetsmarknaden.

I samtalet deltog också fyra av Blåelds anställda som berättade om sina specifika svårigheter på arbetsmarknaden och hur Blåelds metod för att få människor tillbaka i arbete har fungerat för dem.

 

Pethrus-popcorn-remake

Martha som blivit anställd som designer och projektledare på Popcorn Remake visar Désirée ett exempel på en tygväska som bland annat säljs i Popcorns webbshop och i Liljevalchs konsthall.

100% av överskottet från försäljningen går till välgörande ändamål – för närvarande hjälp till flyktingbarn från krigets Syrien och till ett nytt projekt för att hjälpa hemlösa barn i Kenya.

Back To Top
×Close search
Sök