skip to Main Content
Reportage I SVT: Arbetslösa I Kläm När Fas 3 Avvecklas

Reportage i SVT: Arbetslösa i kläm när Fas 3 avvecklas

“Försvinner bara Fas 3 rakt av, ja då försvinner Blåeld.” Så säger Blåelds verksamhetschef Lasse Reuterberg i ett inslag i SVT om regeringens plan för att avveckla Fas 3.

Långtidsarbetslösa riskerar att hamna i kläm när regeringen nu avvecklar den kritiserade åtgärden Fas 3. Avvecklingen går för snabbt – samtidigt är de utlovade extratjänsterna inom välfärden för få och dröjer dessutom. I värsta fall flera år.”

Se inslaget hos SVT

Blåelds bedömning är att det handlar om mellan 5 000-10 000 arbetstillfällen som riskerar att försvinna om regeringens planer genomförs. Enbart hos oss i Blåeld handlar det om ett 25-tal personer som gått från långtidsarbetslöshet till en anställning.

 

Back To Top
×Close search
Sök