skip to Main Content
Våra 6 Populäraste Artiklar 2013

Våra 6 populäraste artiklar 2013

Av de cirka hundra inlägg vi publicerat under 2013 följer här en sammanställning av våra 6 mest lästa. Det som gett mest gensvar under året är Blåelds rapport “Leder det till jobb då?”. Rapporten som är baserad på en kartläggning av deltagare i sysselsättningsfasen uppmärksammar det ofta dåliga hälsotillståndet bland deltagarna.

 #6: A-kassa eller inte A-kassa?

Ska du vara med i en arbetslöshetskassa (a-kassa) eller inte? Vi ger svaret på följande frågor:

Vad kostar det att vara med i en a-kassa?
Vad är inkomstförsäkring?
Måste man vara med i facket för att vara med i en a-kassa?
Vad händer om man går ut ur a-kassan?
Hur går man med i en a-kassa?
Kan man gå med i en a-kassa när man är arbetslös?

Läs hela inlägget…

 

#5: Rapport från Statskontoret bekräftar Blåelds erfarenheter av deltagare i fas 3

I slutet av oktober presenterade Statskontoret en rapport om orsaker till långtidsinskrivning hos Arbetsförmedlingen. Vi återger här rapportens slutsatser och jämför dem med erfarenheter hämtade från Blåelds verksamhet med deltagare i sysselsättningsfasen.

Läs hela inlägget…

 

#4: Därför behövs Blåeld

Blåeld Medias krönika från 2012 om arbetslöshet, Blåeld och Blåelds syfte har även i år berört många läsare.

Ty ett människoliv är flyktigt och kort – ett bloss i vind, ett födsloskri och en fårad kind, som Nils Ferlin en gång skaldade. I ett samhälle som det svenska, där ett arbete betyder så mycket för en människas identitet och självkänsla, bör detta korta liv helst inte förslösas i påtvingad arbetslöshet.

Läs resten av krönikan…

 

#3: Skugga över fas 3 – eller rent av skymning? Tankar och intryck från Almedalen 2013

Blåeld Media lyckas landa Lasse Reuterberg i en soffa på kontoret i Farsta, för ett samtal om veckan på Gotland och det egna seminariet om fas 3 där Lasse presenterade sin rapport “Leder det till jobb då?”

Läs fortsättningen…

 

#2: Leder det till jobb då?

Aldrig förr har gensvaret varit så stort, säger Lasse Reuterberg om Blåelds rapport Leder det till jobb då? Rapportens hårda slutsats är att ett alarmerande fåtal Fas 3:are, så få som två-tre procent, faktiskt är fullt ut arbetsdugliga och kan direkt klara ett heltidsjobb. Detta har väckt reaktioner från bl.a riksdagspolitiker och kommunpolitiker.

Läs hela rapporten…

 

#1: Åtta av tio i sysselsättningsfasen inte anställningsbara

I tre år har Lasse Reuterberg jobbat med långtidsarbetslösa, först i Fas 3, nu i sysselsättningsfasen. Som anordnare träffar han deltagare varje dag och oroas över hälsotillståndet hos långtidsarbetslösa. Vi intervjuade Lasse i samband med publiceringen av “Leder det till jobb då?”, en rapport baserad på en kartläggning av deltagare i sysselsättningsfasen.

Läs resten av intervjun…

 

Back To Top
×Close search
Sök