skip to Main Content
Kristina Lindblad – Vår Nya Konferenschef I Princess Hall

Kristina Lindblad – vår nya konferenschef i Princess Hall

2011 började Kristina här på Princess Hall. 2012 blev hon kökschef för Blåeld Catering och nu har hon också tagit över ansvaret för vår konferensverksamhet. Här har hon förutom personalansvar, marknadsföring och kundkontakter även stått för matlagningen till våra konferenser, och personalen på Blåeld i Farsta, men också till vår cateringverksamhet. Inköpen av matvaror, och beräknande hur stor åtgången blir är också ett stort ansvar. Eftersom köket ligger i Liljeholmen, och vi huserar i Diplomatstaden, så är det en bit att åka med maten. Den förvaras i värmeskåp så det är ingen risk att den blir kall, om någon skulle undra. Kristina brukar oftast stanna kvar över lunchen och hjälpa till med serveringen. Då vi har tre konferenssalar, så händer det ju att alla dessa är upptagna. Då behövs hon verkligen som hjälp med serveringen.

servering1

servering2

charlotte-perrelli
Charlotte Perrelli i Engelska kyrkan under Swedbanks årliga jullunch på Princess Hall
Kristina Lindblad, Dilruba Begum och Katarina Westlund.
Kristina Lindblad, Dilruba Begum och Katarina Westlund.

Kristinas bakgrund är den naturvetenskapliga linjen på gymnasiet, mest för att hennes pappa, apotekaren, ville att hon skulle bli läkare. Nu blev det inte riktigt som pappa ville, men det har ju gått bra för Kristina ändå.

Hon fick även tillfälle till språkstudier på gymnasiet, engelska, franska och tyska. Spanska har hon läst på universitetsnivå, då tillsammans med engelska och franska. Och det var efter sekreterarutbildningen. Hon har ju fått användning och nytta av sina språkkunskaper. I synnerhet efter att ha vistats två månader i Brighton och lika länge i Lausanne. Spanskan fick hon glädje av när hon vistades i Spanien under en period.

Så det blev resebyråbranschen i nästan tjugo år för Kristina. Där blev det mest grupp- och konferensresor som hon fick ansvara över. Men även dessa resor är ju säsongsbetonade, och branschen levde upp när resekatalogerna kom. Höst och vår alltså. Hennes senaste arbetsplats var Hekla, en isländsk resebyrå som lades ner.

Eftersom Kristina alltid har varit både road och intresserad av matlagning så var nästa yrkesval inte så svårt. Eftersom det råder brist på kökspersonal i Stockholm, så det blev en kurs hos Matpedagogerna i Sundbyberg. Den varade i femton veckor och med fem veckors praktik på det. Där fick hon lära sig både det varma köket och det kalla köket. Både som kock och kallskänka alltså. Men eftersom hon har samlat på i stort sett varje nummer av ”Allt om mat”, så har hon en väldigt omfattande receptsamling i bagaget, så den utbildningen gick ju som en dans. De flesta av rätterna kunde hon ju redan tillreda. Fem veckors praktik fick hon göra på Café 4:an. Det etablissemanget ägs av Melker Andersson och Fredsgatan 12 gruppen. För er som inte är bekanta med namnet eller gruppen, så kan jag berätta att Melker Andersson driver ett tiotal restauranger i Stockholm, samt Fjällpuben i Åre. Han har dessutom belönats med bland annat Gastronomiska akademiens guldmedalj, och fått en stjärna i Guide Michelin. Många av hennes kolleger på kursen ansåg, och det med rätta att hon hade fått den bästa praktikplatsen, vilket också stämmer.

Till er som undrar vad vi har för gott på menyn, går det bra att gå in på vår hemsida: blaeldcatering.se och läsa.

Back To Top
×Close search
Sök