skip to Main Content
Butikschef Angelica Stark Berättar Om Popcorn

Butikschef Angelica Stark berättar om Popcorn

Pop-up? Det är att man kan hyra in sig tillfälligt, billigt eller gratis, på bra butikslokaler i bra läge. En vissperiodsbutik som flyttar runt. Man alltså bara poppar upp på ett ställe. Sen jobbar vi på loppmarknader också, då med en enklare kollektion.

Det är ett bra sätt att göra reklam för Popcorn, vårt varumärke. Vi anpassar utbudet efter ställe. Snyggare saker om vi är på ett profilställe innanför tullarna, och sen lite enklare saker på loppis. Men ändå med samma pop up-koncept, precis som ett varumärke. Popcorn! Sen vill vi förstås hitta en fast lokal inne i stan för vintage. Vi letar just nu.

När det gäller second hand, som jag har jobbat med i många år i Södertälje, tycker jag kläder är roligast, inte gamla saker och så. Varje säck vi samlar in är som en julklapp, vad ska finnas i den här? Det är så roligt att man kan hjälpa, att låta människor göra fynd. Och sen, i det stora, att pengarna går till en god sak. Just nu är det till krigsoffer i Syrien.

Självklart är jag intresserad av kläder! Det är ett kvinnligt drag. Jag ser det redan på våra döttrar. Inte det att jag gillar dyra kläder, utan att jag tycker om kläder i sig.

En stor del av våra kläder kommer från Syrianska Kyrkans församlingsmedlemmar i Södertälje. Dom samlar in, sen ringer dom till oss på Blåeld och säger: Kom och hämta! Vi säljer och sätter in pengar på deras konto. Kyrkan skickar också ner kläder direkt, men det är smidigare om vi säljer här och skickar ner pengar istället.

Dom som skänker är så givmilda! Vi har fått in så otroligt mycket. Säkert tusen säckar bara från Södertälje.

Nu är vi snart färdiga med inredningen av vår lagerbutikslokal

popcornbutikenMåndag den 2/9 kl.11 kommer vår nya lagerbutik i Farsta att öppna. Vi kommer att ha öppet måndag till fredag kl. 11-18. Hitta hit

Webbshop

På vår nya hemsida popcornbutik.se kan du se en del av de finare sakerna vi har att sälja. Snart kommer det även gå att handla direkt från vår webbshop. Titta gärna in redan nu – vi har också en blogg med tips och inspiration om mode och remake.

Popcorn hemsida

 

Remake ska vi också dra igång

remakepop

Det absolut viktigaste är att hitta en bra sömmerska. Om man får in kläder av bra material, men som är skadade.

Vad jag har lärt mig av att jobba med Fas 3:are?

Det har varit utmanande. Särskilt att komma in som ung, att jobba med folk som är lika gamla som mina föräldrar. Det har uppstått situationer som kräver ödmjukhet och förståelse. Det syns inte på alla människor hur man mår. Mötet är spännande, utvecklande. Jag har ofta fått uppgiften som problemlösare.

Hälften av mitt jobb som anordnare har gått till personlig arbetsträning och humanitär coaching. Somliga vill bara stå och sortera kläder, men det finns många som vill prata och ta en promenad. Så jag har blivit coach, inte utbildad coach men utbildad i livets skola.

Vi söker deltagare till projektet. Hör av er! Det är ett tungt jobb, så det passar inte för folk som har ont. Det bästa är att man har kännedom och intresse för kläder. Mitt mål just nu är en stämningsfull butik på Söder.

 

Back To Top
×Close search
Sök