skip to Main Content
Ingen Alkohol Före 18

Ingen alkohol före 18

Nu startar vi en ny lärande sysselsättning i Akademien. Kampanjen Ingen alkohol före 18 drivs av Blåelds moderorganisation Blå Bandet och ska samla vuxna kring överenskommelsen att aldrig bjuda barn och ungdomar på alkohol och att inte heller tillåta eller acceptera alkoholbruk hos minderåriga.

Våra deltagare ska bland annat bygga en kontaktdatabas över Sveriges kommuners politiker, rektorer och större arbetsgivare. I samarbete med kampanjledningen kommer gruppens arbete att ligga till grund för den hittills största kampanjen för att ”stoppa ungdomsfylleriet”.

I sysselsättningen ingår datautbildning samt Blåeld Akademiens friskvårdsprogram och motiverande, bearbetande insatser. Gruppen kommer att jobba med molnbaserade program och tjänster vilket ger värdefulla erfarenheter av projektarbete i en modern kontorsmiljö. Övrig information och kontaktuppgifter om sysselsättningen hittar du här.

[symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

Blåeld Media har gjort en ny hemsida för Ingen alkohol före 18 inför den nationella lanseringen av kampanjen i sommar.

Ingen alkohol före 18

Familjen och föräldrarna har störst betydelse som skydd för att unga inte ska få problem och hamna snett i tillvaron. Kampanjen ska genom ett positivt grupptryck mellan vuxna motverka den allmänna uppgivenhet som finns hos många tonårsföräldrar idag och som kan uttalas ”det spelar ändå ingen roll vad man säger” till att bli ett tydligt och aktivt ställningstagande mot alkoholbruket bland ungdomar.

”Jag önskar att alla vågar och orkar ta ställning och ansluter sig till överenskommelsen.”
Kampanjledare Lasse Reuterberg

Anmäl dig till kampanjen

Fler än 30 000 personer har anslutit sig. Målet är 200 000.

Samarbetspartners

partners-84

Back To Top
×Close search
Sök