skip to Main Content
Blåeld Alby Bjuder På Ett Annorlunda Julbord

Blåeld Alby bjuder på ett annorlunda julbord

Efter att ha ätit sju julbord på 14 dagar såg Lasse Reuterberg fram emot att komma till Blåeld Alby, och få ta del av ett annorlunda julbord. Deltagarna i Alby är ju som bekant av blandat ursprung, så det fanns bara två rätter som man kan få på ett klassiskt svenskt julbord. Inlagd sill och Janssons frestelse. De andra rätterna som serverades hade sina rötter både från Libanon, Pakistan, Afghanistan, bara för att nämna några av länderna. Men en sak var gemensamt, ingen skinka.

Blåeld Alby julbord

Men det fanns  hembakat pitabröd, grillade kycklinglår, ugnsbakade zucchini både med aubergine och tomatfyllning, lamm i alla de former, som stek och en annan variant som en gryta. Sedan en rätt som jag inte uppfattade namnet på, men  bestod av en trekantig dubbelvikt panerad brödbit som innehöll en väldigt god fyllning. Sallader fanns också, både med grönsaker och frukt, men också en skål med en mildare variant, som tzatsiki så vet ni kanske vad jag menar.

Alby-kultur-2

Istället för de vanliga julsångerna så spelades det Elvis under hela lunchen, vilket egentligen var ganska skönt. Ņtminstone tyckte Lasse Reuterberg det, dels med en annan form av julbord, men även att få höra något annat än dessa julsånger. Han föreslog också att Adel Amanali, (som är projektledare i Alby) skulle arrangera fler julsittningar som denna. Eftersom de innevånare som är bosatta i Alby med omnejd oftast inte tillhör de som är kristna, och därför inte firar jul, så kan ju ett sådant här arrangemang vara något av en mötesplats. En annan fördel med dessa rätter är också det att man inte känner sig så proppmätt och däst efteråt, tvärtom, det är bara nyttigheter som man ätit.

 

Back To Top
×Close search
Sök