skip to Main Content
Årskrönika över Princess Hall

Årskrönika över Princess Hall

Princess Hall är nog en av de originellaste konferensanläggningarna som finns i Stockholm. För det hör ju inte till vanligheten att en konferensanläggning ligger så ute på landet, men ändå så nära city. Närmare bestämt i Diplomatstaden på Dag Hammarskjölds väg 14, snett emot Berwaldhallen. Jag tror heller inte att det finns någon så naturnära anläggning. Möjligheterna till en promenad är näst intill oändliga. Bland annat utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Jag fick ett samtal med Johan von Knorring som tillika är konferenschef på platsen. Konceptet för hela verksamheten bygger till största delen både på personligt bemötande och lyhördhet inför konferensgästernas önskemål.  Det finns tre lokaler som kan ta emot mellan 5-150 deltagare. Möjlighet att hyra lokalerna på endast halvdag finns även det. När det gäller helger så ställer sig alltid Princess Hall flexibla till det. Prisuppgifter för lokalhyran hittar ni på hemsidan. Självklart finns det tillgång till alla faciliteter som hör till på en bättre konferensanläggning. Inte bara det, den omvittnat goda maten som serveras till samtliga konferensgäster kommer från Blåeld Catering. Det samarbetet har pågått sedan både konferensverksamheten startade, och cateringverksamheten kom till skott.

Eftersom Princess Hall sorterar under Blåbandet, vilket i sin tur är en nykterhetsrörelserna i Sverige, så innebär det ju att en del av konferensdeltagarna tillhör någon av nämnda rörelser. Men det hindrar ju inte att de välkomnar företag och firmor som inte sorterar under den parollen. SVT till exempel tillhör en av stamgästerna.

Johan berättade att den senaste gruppen från Sveriges Radio bestod av 28 vietnameser som för första gången både fick se och uppleva snö. De hade haft mycket nöje av den upplevelsen, förmodligen mer än vi som bor här jämt. Princess Hall är sammanbyggd med Engelska kyrkan, så det finns även möjlighet att få en guidning för de som önskar. Det är  även möjligt att utnyttja både kyrkan och lokalerna för minnesstunder.
En  del av oss veteraner i Blåeld hade tidigare vår sysselsättningsplats på Princess Hall, och jag tror att jag inte var ensam om den känslan, som att komma hem, vilket de flesta gäster brukar känna.

 

Back To Top
×Close search
Sök