skip to Main Content
Rapport Från Kompetenta Anordnares Jobbmässa Hos Global Kompetens

Rapport från Kompetenta anordnares jobbmässa hos Global Kompetens

Global Kompetens heter det sociala företag som stod som arrangör för den senaste Jobbmässan. Eftersom det inte ska vara någon annonsering om dessa tillställningar, så kan man heller inte räkna med att det kommer så många arbetssökande. Det är som vanligt Kompetenta Anordnare som står i bakgrunden till detta, men jag måste rikta lite kritik till Global Kompetens sätt att ordna det hela.

Eftersom deras lokaler ligger på Skeppargatan och inte i någon av Arbetsförmedlingens lokaler, så fick man ju vara tacksam om det kom några nyfikna. Nu fick vi vara otacksamma för det kom inte en enda person till deras källarlokal. Nada, noll, inte en enda. Samtidigt så tycker jag att det är lite trist att jag som utställare ska behöva påpeka deras misstag och vad som felats.

Till exempel kan nämnas: utanför porten hade det tänts två marschaller, det fanns ingenting som visade på att det pågick en Jobbmässa en trappa ner. De förbipasserande  som kom måste ha trott att det var en privat tillställning. Den andra missen var att stänga porten, men när jag gick upp och ut för att ta lite luft och sedan skulle tillbaka upptäckte jag att porten var låst. Jag fick banka och slå ett tag innan någon hörsammade mitt önskemål att få komma in igen. Alltså, ingen ringklocka eller portkod. Men vem vet, kanske fler än jag hade varit och ryckt i dörren och övertygats om att det pågick ett party i källarlokalen. Det tredje misstaget var att det inte satt någon lapp på dörren rörande nämnda tillställning. Även det fick jag påpeka.

Samtidigt är det ju en miss av  Arbetsförmedlingen att de inte går ut och tar kontakt med de som är inskrivna i sysselsättningsfasen. Det måste bli ett slut på hemlighetsmakeriet med dessa mässor. Eller att de läggs i Arbetsförmedlingens lokaler, och därmed får alla arbetssökande tillgång vad som händer och sker, var och när. Jag vet ännu inte när nästa Jobbmässa infaller, men hoppas att jag får reda på det i så pass god tid, så jag kan gå ut med både plats och tidpunkt.

Back To Top
×Close search
Sök