skip to Main Content
Årskrönika över Blåeld Alby

Årskrönika över Blåeld Alby

Blåeld har inte funnits så länge i Alby. Tanken är att  att det ska verka som ett kulturetablissemang, med inriktning på konst, hantverk, och sömnad samt utställningar. De delar lokalerna med Alby Albyhus Kursgård som använder utrymmena som festlokal. Då kan tiderna bli lite olika. Blåeld huserar från 9-12, och därefter tar kursgården vid.

Hur långt har man då kommit i sina illusioner med Alby Kultur, som arbetsnamnet lyder. Ja, än så länge är det svenska och dataundervisningen som fungerar till allas belåtenhet, i synnerhet nu efter g-mail har installerats i samtliga datorer. De har 17 deltagare nu i Alby, och 3 anställda handledare. De som jag träffade och samtalade med var Adel Amanali och Khorso Niktinat, som båda undervisar i data. Jag pratade även med några av kvinnorna där. De hade varit på studiebesök i Södertälje dagen innan, och fått besöka både Tjejhuset och Blå Bandet Secondhand. Den sistnämnda hade väckt nyfikenheten hos flera av dem, och skulle det öppnas en secondhandaffär i Stockholm i Blåelds regim har nog Lasse inte så svårt att hitta personal.

De hade även varit på studiebesök på byggvaruhuset Bauhaus, med tanke på framtida hantverksuppgifter inom Blåeld. Deltagarna var nyfikna på Blåeld Akademien i Farsta, vilket det är ganska många som är, så jag föreslog att de skulle komma på studiebesök, helst på en torsdag då vi har öppet hus mellan 14-16, för alla som är nyfikna. Då finns det även tillgänglig personal från Blåeld som kan visa er runt och svara på frågor.

Back To Top
×Close search
Sök