skip to Main Content
Om Arbetsmiljö, Arbetsförmedling, Fas 3 Och Drottning Silvias Besök Vid Samhall I Omvärldsbevakningen Vecka 45

Om arbetsmiljö, arbetsförmedling, fas 3 och drottning Silvias besök vid Samhall i omvärldsbevakningen vecka 45

Det har hållits arbetsmiljöriksdag i Stockholm. Tidningen Arbetet rapporterar från avslutningsdagen.

Blev Bengt Fredriksson från Hedemora utesluten från finalen i en tävling om vem som är Sveriges bäste medarbetare, på grund av att han befinner sig i fas 3? Dagens Arena tar upp fallet.

Arbetsförmedlingen förefaller ständigt omdebatterad. Nu vill Kristdemokraterna se privata aktörer som förmedlar jobb och Svenska Dagbladets ledarskribent anser det meningslöst att tilldela Arbetsförmedlingen mer resurser.

Blåeld Medias hovreporter uppmärksammar att Samhall har haft äran av kungligt besök.

Hovet

Hennes Majestät drottning Silvia har besökt Samhall, med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström i sällskap. Syftet med besöket var att se hur Samhall utvecklar personer med funktionsnedsättning, för att sänka trösklarna för dem till arbetsmarknaden:

Alla ville ha Drottningens kommentar om Prinsessan Madeleines förlovning, som tillkännagivits samma dag.

Regeringskansliet

Arbetsmiljö

Årets arbetsmiljöriksdag har avhållits i Stockholm. Tidningen Arbetet återger röster från avslutningsdagen:

Om man ser arbetsmiljöarbete som en lönsam investering, då satsar man på inflytande och delaktighet.

Arbetet

Fas 3

Telia har anordnat en tävling på sin Facebooksida, om vem som är Sveriges bäste medarbetare. Bengt Fredriksson från Hedemora fick flest röster av alla deltagare, men uteslöts från finalen på grund av en teknikalitet.

Fredriksson anar konspiration med udden riktad mot den svage i sällskapet. Han ser sig stigmatiserad och diskriminerad i sammanhanget, genom sin fas 3-stämpel:

Jag är inte förvånad. Arbetsmarknadsministern har beskrivit oss som är i fas 3 som sköra och oanställningsbara människor. En sådan kan de ju inte låta vinna.

Dagens Arena

Arbetsförmedlingen

Kristdemokraterna vill se en genomgripande reformering av Arbetsförmedlingen, med bland annat en konkurrensutsatt förmedlingsverksamhet:

Genom vårt förslag lyfts den arbetssökandes behov och rättigheter fram, myndighetsfunktionen renodlas och blir mer förutsägbar. Effektiviteten kan öka och större fokus sätts på den arbetslöse.

Svenska Dagbladet

Modernisera Arbetsförmedlingen istället för att ge den mer resurser. Det är budskapet i en ledare i Svenska Dagbladet:

Verksamheten måste få en målstyrning värd namnet. Idag uppstår helt orimliga effekter. Kraven på de arbetslösa att söka jobb är utformade så att företagen dränks i ansökningar från människor som helt saknar förutsättningar för de aktuella tjänsterna.

Svenska Dagbladet

 

Jörn Bäckström

Redaktör för Blåeld Medias omvärldsbevakning. Universitetsexamen i systemvetenskap. Akademiska studier i psykologi och filosofi, företagsekonomi och IT-management. Yrkeserfarenhet från arkiv, bibliotek och museum. Frilansat för Svenska Dagbladet och Lidingö Tidning. Överlevare och ögonvittne.

Back To Top
×Close search
Sök