skip to Main Content
Vägen Ut I Arbetslivet Via Blåeld Akademien

Vägen ut i arbetslivet via Blåeld Akademien

Så har då ytterligare en av Blåeld Akademiens deltagare fått komma ut i arbetslivet. För Åsa Johansson blev det en heltidsanställning på vårdhemmet Koppargården, utan lönebidrag eller andra former av stöd. Bara det är en solskenshistoria i sig.

Vad är det då för speciellt med Blåeld Akademien? Det viktigaste är att ge de arbetssökande motivationen tillbaka och att ge deltagarna en nystart i sitt jobbsökande med hjälp av professionell coachning.

Det var först när Åsa kom till Akademien som det vände. Här fick hon äntligen hjälp och assistans. För när man är arbetssökande kan man vara i ett stort behov av uppmuntran och coachning. Här fick Åsa hjälp med allt det som hon inte hade erhållit i Fas 1 och Fas 2. När hon genomgick dessa båda hade det inte funnits några pengar för sådant.

Eftersom hon  arbetat inom vården, både som personlig assistent men även när det gäller andra inrättningar för våra gamla, så var det ju i första hand en sådan tjänst hon sökte. Med hjälp av en av sina coacher så lade Åsa in sin CV på jobbistan.stockholm.se. Det är Stockholms stads söksida för allehanda anläggningar. Där finns alla vårdhem och sjukhus inlagda, men även skolor och andra kommunala inrättningar. Det tog bara några dagar så hade Åsa fått två svar från arbetsgivare som ville träffa henne för en intervju. Med hjälp av träning i intervjuteknik och att hon tydligt visade sitt intresse för tjänsten även efter intervjun så fick hon jobbet på Koppargården.

Enligt Åsa har det varit viktigt att någon trodde på henne och hon betonar att man aldrig skall ge upp även om det ibland känns tungt. Hon vill också tacka de övriga deltagarna i Blåeld för det stöd hon fått.

Back To Top
×Close search
Sök