skip to Main Content
Nu Får Jag Göra Det Jag Alltid Har Längtat Efter

Nu får jag göra det jag alltid har längtat efter

(Det är kanske inte första gången du läser min artikel, den finns även publicerad i det senaste numret av Blå Bandets tidning tillsammans med två andra artiklar om Blåeld. Kontakta kansliet om du är intresserad av det aktuella numret.)
Jag har alltid varit tyckt om att skriva, och ville bli journalist under min uppväxt, men mitt musikintresse tog överhanden så det blev två år på musiklinjen på Sundstagymnasiet i Karlstad istället, därefter arbetade jag som musiklärare och kördirigent i ytterligare två år. Det sista året var i Strömstad så under sommarlovet arbetade jag på Grebbestads Gästgiveri, sedan blev det restaurangarbete fram till det att “åldern tog ut sin rätt” eller vad det är krögarna kallar det för.

Men jag har hela tiden behållit mitt intresse för litteratur, korsord och allt annat som hör skrivandet till. Jag gick också en KY-utbildning vid namn “Text” som var på ett år. Då hade jag planer på att bli korsordskonstruktör, men ännu har inga blivit införda..Hur blev det då Blåeld och på Princess Hall tillsammans med Lasse Reuterberg?

Till att börja med har jag en jättebra handläggare (Ali Zaremand) på arbetsförmedlingen. Han vet att jag tycker om att skriva, det var han som rekommenderade KY-kursen åt mig, och såg till att jag deltog på mötet som Blåeld skulle ha på deras lokaler på Tjärhovsgatan.

Det var Vivi Lovelock och Lasse Reuterberg som var där och talade om framtiden för oss som hade “halkat ner i fas 3”. Jag fick prata med Vivi, och hon berättade om hur tanken var med alla deltagarna som skulle delta i Blåelds program. Det skulle bli catering, kafeteria, nyhetsblad samt lite annat som inte var klart än, hon frågade om jag var intresserad av att arbeta med den skriftliga avdelningen. Jag blev givetvis jätteglad, dels att få göra det jag tycker om, och kännna att det man sysslar med är meningsfullt. Nästan som ett riktigt arbete, förutom ersättningen från försäkringskassan, men det är ett annat kapitel..

Skapandet av nyhetssidan  och hemsidan för Blåeld är ett projekt som jag och Jan arbetar med. Meningen är att vi ska nå ut till de deltagarna i sysselsättningsfasen, arbetsförmedlare och den övriga sociala ekonomin, inte bara vi på Blåeld. Personligen brukar jag göra en del besök med intervjuer både i Södertälje och Huddinge och deras verksamheter som sedan publiceras i nyhetsbreven med foto och svar på mina frågor. I Södertälje finns ju som bekant en hel del som är värt att skriva om, inte bara här på Princess Hall utan även projektet i Huddinge, “Träffpunkten” som kommer att bli en mötesplats för både unga och gamla, en kafeteria och “Procive” som redan har startat. Dit kan man vända sig om man behöver hjälp med och mot myndigheter, blanketter, och diverse annat rörande sociala frågor.

Cateringhanteringen har också börjat röra på sig, och det är inte bara till konferenserna på Princess Hall utan även privatpersoner vill göra sina beställningar. Södertälje har jag också besökt ett par gånger, där hittar man två secondhandaffärer, en för de stora och en för de små, tjejhuset samt Barnens hus. Framtidsplanerna för oss i Blåeld Media är till att börja med ett nyhetsblad som kommer att vara tillgänglig under de återkommande jobbmässorna, det skall innehålla vad som är aktuellt på arbetsmarknaden, sociala reformer och nyheter, samt lite annat som man som deltagare i fas 3 kan ha glädje av. Hur ser jag då på min egen framtid? Ja, alla deltagare inom fas 3 har väl inte haft lika stor tur som jag. Dels att jag får syssla med det som alltid har roat mig, att skriva och bedriva “grävande journalistik” på Blåeld Media. Jag hyser ingen större oro inför framtiden, inte så länge jag är i trygghet hos mina anordnare på Blå Bandet, och tänk, att jag skulle behöva bli arbetssökande för att få göra det som jag alltid ha längtat efter.

Katarina Westlund

Back To Top
×Close search
Sök